Groene meent, januari 2022

Lieve inwoners van Burgwey, bijgaand even voorstellen: De Groene Meent.

De Meent, dat is die weide in elk dorp waar ieder gezin vroeger 1 geit had staan. Maar toen de buurman er 4 geiten zette deed de buurvrouw van de andere kant dat ook, en was er al snel geen grasspriet meer over. Wassenaar kan de Meent Groen maken en houden.  Samen hebben we meer dan genoeg, en door bijvoorbeeld spullen te delen werken we aan een groene aarde, putten we deze niet uit.  Think global,  act local,. Doe je mee?  Dit inwonersinitatief is er namelijk voor- en door- Wassenaarders.

Wat doet de Groene Meent?

De vrijwilligers van de Groene Meent willen groen doen leuk, makkelijk, en laagdrempelig maken-  voor iedereen in Wassenaar. Vanaf eind 2019 zijn er activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen, zoals Recycle Sint, De Kledingknapzakken, het afvaldieet, de workshopserie klimaatgesprekken, de inloopspreekuren in de groene kamer in de bibliotheek, en de groene daken actie. Met de gemeente samen werkten we aan het kampioenschap tegelwippen en de eerste versie van Trash and Treasures, met de Soroptimisten aan een inkoopactie van duurzaam toiletpapier. Op de website groenemeent.nl is ruimte en aandacht voor alle lokale groene initiatieven in Wassenaar, zoals de Bermbrigade, de Wassenaarse Energiecooperatie, de buurkrachtteams, Samen Slim Rijden Wassenaar- maar ook de tweedehandswinkels  in Wassenaar kan je er vinden, en bijvoorbeeld de  biologische groentetuin van Paul.  De Sustainable Development Goals van de VN zijn de paraplu waaraan we alle acties ophangen.

Doe mee!


Door verschillende thema’s te introduceren kan iedereen verduurzamen- het begint met interesse bij een bepaald onderwerp. We nodigen je graag uit om mee te doen- als individu, of met je sportclub of andere Wassenaarse organisatie.  Zo maken we – ook met jouw  idee- de Meent Groen. Meer informatie – ook over alle initiatieven zoals hierboven kort benoemd- staan op de website groenemeent.nl.

Januari Afvalmaand

PS Januari is de afvalmaand. Want het gemeentebeleid mag dan gewijzigd zijn, ons afvaldieet is nog steeds hetzelfde. Laten we samen die afvalberg verkleinen, zet uw Kliko’s op dieet!

Met groet,

Shirley, Manon, Nico, Tom, Lotte, Belinda, Susanne, Barbara en Merve van de Groene Meent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *